Lilla - Laci

Juhász Nándor by Írta: 

(1 szavazat)

„A legjobb ceremóniamester nyomában:

Hogyan kezdtünk neki? Az ismerősök ajánlása nem jött be. Nem akartunk barátaink példájára, első találkozóra menni, hétköznap délelőtt 11 órakor kicsit boros, cseppet szódás vőfélyhez, aki ki akar az esküvőszervezésből minket ábrándítani. Vagy, úgy járni, mint az egyszeri pár, akik vőfélye elfelejtette a szöveget a leves feltálalásakor és ezt követően mindent – és ezt nem az italtól. Vagy éjszaka fáradtan, magába roskadva, ücsörögve két könyökére támaszkodva, arcát tenyerébe temetve, átgondolva egész karrierjét – ezt már az italtól. Na, jó ezek szélsőséges és humoros esetek, de tényleg nem könnyű megtalálni az igazit.

Barátunkhoz, az internethez fordultunk segítségért. Ajánlott is nekünk jobbnál jobb szolgáltatót. Alaposan leszűrtük a keresést, ugyanis konkrét elképzeléseink voltak az esküvő levezénylését illetően, vagy legalábbis tudtuk mit nem szeretnénk. Rigmusokban beszélő vőfélyt nem, pedig szeretjük ezt a hagyományos vonalat és élvezzük, a tréfás és egyben megható szavalatokat, de a sajátunkon valami mást szerettünk volna. Azt már tudtuk, hogy létezik olyan, hogy ceremóniamester, de pontos elképzelésünk még nem volt erről.
Megtaláltuk Nándi honlapját, ami nagyon szimpatikus volt. Egyetértettünk, hogy Őt mindenképpen fel kell hívnunk. A korábbi tapasztalatok után Nándi telefonos bemutatkozása, megnyugtató hangja máris bizakodóvá tett minket. Intelligens és lényegre törő volt. Kiderült, hogy éppen az esküvőnk napján egy rendezvénye lett volna, de elmaradt. Isteni jel volt. A telefont mindenképp személyes találkozó kellett, hogy kövesse.

 

Az első alkalommal, egy nagyon kellemes fogadtatás után leültünk beszélgetni. Nándi felvázolta nekünk a munkáját, hogy legyen elképzelésünk róla, illetve rólunk kérdezett, hogy megismerje a mi történetünket. A rövid ismeretség ellenére is egyből hasznos tanácsokkal látott el minket. Példának okáért felhívta a figyelmünket arra is, hogy el ne felejtsük majd a friss házasoknak járó adókedvezményt megigényelni. Mindenképpen terveztük, de nekem rendkívül jól esett, hogy még erre is emlékeztetett minket. Azonnal belopta magát a szívünkbe, összenéztünk és már tudtuk, hogy ölre mennénk érte.

 

Rögtön bele is vágtunk a szervezésbe. Ugyan volt egy koncepciónk az esküvővel kapcsolatban, az első beszélgetés során mégis kiderült, hogy csak sötétben tapogatóztunk és egyértelműen iránymutatásra volt szükségünk. Pontosan így tudnám leírni, amit Nándi nyújtott nekünk. Kézen fogott minket és ügyesen vezetett ki minket a sötétségből, a fényre. Nélküle valószínű kissé kacskaringósabb utakat választva, olykor zsákutcába futva, szüntelen újratervezéssel és olykor megtébolyodva jutottunk volna el a végállomásig. Nándi viszont néhány őszhajszálat megspórolva navigált minket egyenesen a megálmodott célig.
A több éves tapasztalat egyértelműen megmutatkozott, amikor néhány mondat után prezentálta is az esküvő menetrendjét. Mire hazaértünk Nándi már elküldte e-mailben az első forgatókönyvet. Eddig a pillanatig rengeteg elképzelésem volt, de valahogy csak kuszán kavarogtak bennem a gondolatok és nem tudtam rendszerezni. Nánditól elköszönve és otthon a forgatókönyvet olvasva, egyből tisztult a kép. Biztonságban éreztük magunkat.

 

Ezt a találkozót még két beszélgetés követte és ennyi bőven elég is volt hozzá, hogy megkoreografáljuk az esküvőt, mert Nándi rögtön ráhangolódott a mi elképzeléseinkre. Egy lagzis játékot a kérésünkre teljesen ránk szabottan megírt, versbe foglalt és alig pár nap leforgása alatt már landolt a postaládánkban. Ezekkel a húzásokkal többször is alátámasztotta, hogy mindenben lehet rá számítani. Semmit nem erőltetett, ellenben nagyon jó ötletekkel állt elő és ránk bízta a választást. Mindenre figyelt, mindenre emlékezett és emlékeztetett. A többi szolgáltatóval felvette a kapcsolatot, és eljuttatta nekik a forgatókönyvet, ami nagy segítséget nyújtott abban, hogy minden olajozottan működjön.

 

A nagy napon, jóval a korábban megbeszélt időpont előtt érkezett és mindenben segített páromnak, nekem is elhozta a virágokat, kitűzőket. Attól a perctől kezdve, hogy megérkezett, folyamatosan készenlétben volt. Nagyon sok terhet vett le a vállunkról és kifogástalanná tette az egész napot, a lagzit is, ami olyan fergetegesen jól sikerült, hogy a vendégek több tagja is azt nyilatkozta – mindenféle elfogultság nélkül –, hogy „ilyen jó lagziban még nem voltak és ennél jobb nem is lehetett volna".
Nagyon jó volt a hangulat egész nap. A mosolysarok hatalmas sikert aratott, fiatalok és idősebbek körében egyaránt. Rokonok, barátok egybehangzó véleménye az volt, hogy nagyon jól sikerült az esküvő és külön kiemelték, dicsérték Nándit. A szülők külön kérték adjuk át nagyrabecsülésüket. Voltak, akik nagy meglepetésünkre régi jó ismerősként üdvözölték Őt, hiszen sokoldalú munkássága révén már ismerték.
Utólag a képeken is visszaköszönt Nándi tökéletességre törekvése, lendülete és lelkesedése. Az eseményeket átéléssel koordinálta és nem kötelességből. Egyik képen a csokrom eldobásánál úgy koncentrál, hogy talán Ő jobban izgult, mint mi lányok.
Nándi egy személyében volt rendezvényszervező és műsorvezető, aki mindent kézben tart, valamint tanácsadónk, támaszunk és barátunk.

 

Köszönjük szépen Nándi a felkészültséged, profizmusod, figyelmességed! Örülünk, hogy téged választottunk és, hogy részese voltál a mi nagy napunknak!
Mindig meleg szívvel fogunk Rád gondolni és ajánlani.

 

Nagyon sok sikert kívánunk további munkádhoz!

 

Lilla & Laci"

 

Tovább a kategóriában: Gabi - István »

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához. A részletes leírást megtalálja az ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓBAN